Tilaa: RSS
 • http://turvallisuusala.fi/mihin-liittoon-kuulut.html

  Vain oman alan ammattiliitto voi ajaa etujasi.

  Arvokuljetustehtävissä työskenteleviä vartijoita on viime aikoina lähestytty toisen liiton toimesta jäsenhankinta mielessä. Tässä yhteydessä on päässyt muodostumaan hiukan virheellisiä käsityksiä sen suhteen miten alalla työskentelevien työehdot määräytyvät. Oikaistaanpa siis hiukan noita vääriä käsityksiä.

  Palvelualojen ammattiliitto ry ja sen sisällä toimiva Turvallisuusalan ammattiliitto ry ovat vartiointialan työehtosopimuksella työskenteleville ainoa oikea vaihtoehto.
  Palvelualojen ammattiliitto neuvottelee vartiointialan työehtosopimuksen ja vain PAMilla ja työnantajaliitto Paltalla on tulkinta ja neuvotteluoikeus meidän TES:een.

  TES Shoppailu ei toimi
  Vaihtamalla toiseen liittoon ei työntekijät pääse valitsemaan parempia työehtoja ko. liiton neuvottelemista työehtosopimuksista.

  "Työntekijöiden järjestäytymisellä ei määritellä noudatettavaa työehtosopimusta vaan työnantajan järjestäytyminen sen ensisijaisesti määrää. Jos työntekijöiden järjestäytyminen sen määrittelisi, niin Suomen kaikkien työntekijöidenhän kannattaisi järjestäytyä esimerkiksi lääkäriliittoon jossa käsittääkseni on kuitenkin hieman paremmat palkat kuin rahankäsittely alalla.
  Liittoon kannattaa aina kuulua, olipa se ammattiliitto sitten mikä hyvänsä. Pääasia on, ettei päätöksiä tehdä virheellisten tietojen perusteella."
  Toteaa Loomis Suomi Oy:n pääluottamusmies Marko Lähdesniemi.

  "Suosittelen kuitenkin kuulumaan ammattiliittoon, joka neuvottelee sinun työehdoista ja jolla on todellisuudessa juuri sinua edustava luottamusmies. Hän neuvoo ja auttaa esimerkiksi riitatilanteissa. Luottamusmiehiä ammattiliitto Pro:lla ei Loomiksella ole, eikä Pro:lla ole myöskään neuvotteluoikeuksia Vartiointialan työehtosopimukseen liittyen" Lähdesniemi jatkaa.

  Lähdesniemi kuuluu Turvallisuusalan sopimusalatoimikuntaan sekä TES-neuvotteluryhmään, joka istuu tes-neuvotteluissa työnantajanedustajien kanssa neuvottelemassa työehdoistamme. Hänet valittiin myös juuri jatkokaudelle Loomis Suomi Oy:n pääluottamusmieheksi. Kausi on nelivuotinen ja alkaa 1.1.2016.
  [ed. note: Mika Laitinen last edited this post 3 vuotta, 4 kuukautta sitten.]
   Tiedottaja, hallituksen jäsen
   Turvallisuusalan ammattiliitto ry